In 2004 werd poppenspeelster Camilla Koevoets als 40-jarige jubilaris verrast met een publiek feestweekend vol optredens van collega’s. Dit feest was zo’n enorm succes dat een vervolg niet uit kon blijven. Zo ontstond een nieuw jaarlijks terugkerend festival Poppen in het Park.

 

Nog steeds wordt er jaarlijks het poppenfestival georganiseerd dat toen is ontstaan door een groep enthousiaste vrijwilligers.
Het Poppentheaterfestival vindt plaats op haar vertrouwde plek Park Randenbroek in Amersfoort in het eerste weekend van september. 

 

Poppen in het Park is er voor alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar, hun ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Poppen in het Park biedt een bijzondere programmering met een verscheidenheid aan poppen- en marionettentheater met zowel voorstellingen ‘uit de oude doos’ als hedendaags poppenspel. Een laagdrempelig festival met een bescheiden entree.

 

Alle voorstellingen vinden plaats op de zaterdag- en zondagmiddag en duren een half uur tot drie kwartier. Ze worden gespeeld in het theater van Poppentheater Toermalijn en in grote tenten die speciaal voor het festival worden opgezet in Park Randenbroek. Ook met minder goed weer zit iedereen dus droog.

 

Naast de voorstellingen zorgen verschillende activiteiten rondom de programmering voor een extra creatieve bijdrage.